Publicat 10/05/2013

 

Mariner Modelista

Mariner, "Persona dedicada a la activitat marítima " o segons diu Pompeu Fabra "Persona que desenvolupa accions marítimes" Jo m’estimo més definir mariner com "Persona amant de la mar en qualsevol de les seves expressions: navegant, en tasques portuàries o navegant terra endins mitjançant el modelisme en qualsevol de les seves vessants"

És una realitat que els mariners han de ser una mica "manetes" en el seu ofici. El modelista també ha de ser una mica fuster, una mica metal·lista, una mica pintor, etc. Però per damunt de tot ha de ser gran amant de la mar, malgrat que estigui en sec. El modelisme també precisa d’una bona dosi d’esperit investigador, cercant ací i allà dades freqüentment oblidades al sarró més profund de biblioteques i museus que li donaran llum de com era i a què es dedicava aquell vaixell que vol reproduir a escala.

El modelisme naval no és només una afició simpàtica que ens treu un somriure quan ho veiem. Ha estat també un mitjà molt important pel disseny i la construcció de vaixells en temps passats, quan no sabien què eren els ordinadors ni els programes de simulació. És a dir, que el modelisme era un ofici mariner. Vet aquí perquè dic que els modelistes també són mariners.

És d’agrair que el nostre Club tingui la sensibilitat de recolzar totes i cadascuna de les iniciatives vinculades amb la mar que presentem els socis, doncs això omple de contingut el nostre dia a dia. Una vegada més el nostre Club dóna cabuda a una activitat tan vistosa com és la 3ª Mostra de Modelisme Naval que compta amb la participació creixent d’associacions d’arreu de Catalunya que troben al Club Nàutic Garraf un marc idoni i una acollida carinyosa.


Josep Marin
Publicat en:

 

 

A.A.M.M.B. - Associació d'Amics del Museu Marítim de Barcelona

Pàgina Inicial | Activitats | Revista Sirga | Modelisme | Documentació
Cultura Marítima | Adhesions | Contacta | Concursos-Exposicions | Enllaços

Pàgina optimitzada per a ser visualitzada amb resolució 1024 x 768

Webmaster: Carlos Poveda