Publicat 10/05/2013

 

Autocar per a Palamos

 

A petición de los socios, se pondrá un autobús el domingo día 19 para viajar a Palamos para participar en el festival del mar "Palamos, Terra de Mar" y disfrutar de la exposición de modelismo naval organizada por nuestra A.A.M.M.B.

Todos los interesados deben ponerse en contacto con nuestra Asociación vía e-mail, teléfono, presencial, etc. o en el taller, martes y jueves, para conocer las condiciones de la salida y efectuar la reserva imprescindible anterior al domingo.

 

 

Publicat 20/04/2013

 

Palamos, Terra de Mar

 


Del 17 al 19 de maig tindrà lloc al port de Palamós el Festival Mariner Palamós Terra de Mar 13.
El fil temàtic d’aquesta nova edició és el modelisme naval. Podrem conèixer i gaudir del món dels vaixells en miniatura.
Aquest festival mariner va néixer el 2004 amb una premissa molt clara:
Palamós històricament ha estat vinculat a la mar, que és l’origen, la raó de ser i la clau que ha configurat el paisatge humà del municipi. La mar, el port i les activitats marítimes són un referent per a la població i són per a nosaltres un eix de desenvolupament clau en l’àmbit econòmic, social i cultural. És de justícia, doncs, que Palamós, vila marinera, faci un homenatge a la mar i la seva gent.

Aquesta filosofia, edició rere edició, ha consolidat una festa on les embarcacions tradicionals són el pal de paller d’un programa farcit d’activitats no només estrictament relacionades amb la navegació tradicional, sinó que puguin ser d’interès, entretenir i divertir públics diversos en interessos, preferències o edat, sense perdre de vista l’orientació patrimonial i cultural que el Museu de la Pesca sempre ofereix.
Aquesta trobada amb la mar, impulsada per l’Ajuntament de Palamós, amb la col·laboració del Museu de la Pesca, diferents associacions, entitats i empreses de la vila relacionades amb el món nàutic, té per objectiu potenciar l’activitat marítima, cultural i tradicional en un marc festiu.
Des d’antic, la fascinació de l’home per la mar es constata en totes les cultures. Són moltes les expressions culturals i artístiques que palesen aquesta relació. Una d’aquestes manifestacions que ha estat present al llarg de la història és l’art de construir embarcacions a escala reduïda i en tres dimensions.
Des dels primers models coneguts, les maquetes funeràries a l’antic Egipte, que havien de permetre l’ànima del difunt travessar el riu de la mort cap a les ribes de l’eternitat o els models votius que responen a promeses a la divinitat en agraïment per la superació de dificultats i perills, passant per les maquetes i mitjos cascos per al disseny i la projecció de noves embarcacions, els vaixells a escala amb finalitat estètica o sumptuosa, les rèpliques d’ensenyament nàutic per a la pràctica dels futurs oficials fins a la confecció de models com a afició molt viva, el modelisme naval és present en la nostra cultura.
Com a les darreres edicions, i a part del reconeixement als vaixells tradicionals i enguany al modelisme naval, s’ha programat un gran nombre d’activitats complementàries en àmbits molt diversos: Lúdic i recreatiu, Cultural, Esportiu, Tradicional o Gastronòmic entre d’altres i que trobareu en aquest programa.

El fil temàtic d’aquesta nova edició del Palamós, Terra de Mar és el modelisme naval, amb el qual podrem conèixer i gaudir del món dels vaixells en miniatura.

Des d’antic, la fascinació de l’home per la mar es constata en totes les cultures. Són moltes les expressions culturals i artístiques que palesen aquesta relació. Una d’aquestes manifestacions que ha estat present al llarg de la història és l’art de construir embarcacions a escala reduïda i en tres dimensions, sovint lluny del medi que li és propi, la mar.

Des dels primers models coneguts, les maquetes funeràries a l’antic Egipte, que havien de permetre l’ànima del difunt travessar el riu de la mort cap a les ribes de l’eternitat o els models votius que responen a promeses a la divinitat en agraïment per la superació de dificultats i perills, passant per les maquetes i mitjos cascos per al disseny i la projecció de noves embarcacions, els vaixells a escala amb finalitat estètica o sumptuosa, les rèpliques d’ensenyament nàutic per a la pràctica dels futurs oficials fins a la confecció de models com a afició en una societat amb temps d’oci.
Palamós acull la més gran exposició de maquetisme naval de Catalunya, gràcies a la col·laboració de clubs i particulars procedents d'arreu del país. La carpa ubicada al moll esdevé l'escenari de la mostra de maquetisme, on es podran contemplar centenars de models a diferents escales i el treball d'aquests artesans del més petit.

Programa

El stand de nuestra asociación tendrá una representación minimalista, con un par de modelos muy representativos de los barcos que estarán en el muelle, basando nuestra presencia en la carpa en la información de quien somos y que hacemos, para lo que contamos con la inestimable presencia de nuestro amigo Carles Rebull.

Independientemente de Tierra de Mar, la A.A.M.M.B. tendrá una exposición en el Museo de la Pesca, durante aproximadamente un mes. Exposición de barcos de pesca y grandes veleros de calidad contrastada, que hará las delicias de los visitantes. Os informaremos de las fechas.

 

A.A.M.M.B. - Associació d'Amics del Museu Marítim de Barcelona

Pàgina Inicial | Activitats | Revista Sirga | Modelisme | Documentació
Cultura Marítima | Adhesions | Contacta | Concursos-Exposicions | Enllaços

Pàgina optimitzada per a ser visualitzada amb resolució 1024 x 768

Webmaster: Carlos Poveda