Click for Barcelona, Spain Forecast
 
 
 
 
 
 
   
     
EXPOSICIONS
 
   

8 al 16 de Novembre 2008

SALÓ NÀUTIC INTERNACIONAL 2008

Novament aquest any serem al Saló Nàutic, per la qual cosa es va consolidant la nostra presència amb l'exposició de maquetes anomenada

 

MODELISMO NAVAL
El Salón Náutico en miniatura

 

Està composta de quaranta peces de diferent època i complexitat. Des de vaixells egipcis, grecs i romans, fins als nostres dies amb vaixells que actualment segueixen en actiu. I des de peces fetes amb kits comercials, fins a obres realitzades per mestres de modelisme naval.

Aquest any l'exposició serà al pavelló nombre 6, a sota i no en la passarel·la, el que farà que sigui molt més agradable la seva visita.

També serem presents al stand del Museu Marítim de Barcelona, amb un petit taller on es pot veure treballar en viu a grans mestres. Està situat en el pavelló nombre 4.

Aquí podreu veure la llista de vaixells exposats. Més endavant podreu veure les fotografies de tots els models.

 

Atenció, no us perdeu la conferència

LES ILLES MEDAS
Viatge al fons del mar

Ponent: JOAQUIM CASELLAS, investigador, divulgador científic i director de MOVINMARINE.

Lloc: Espai La Taberna. Pabelló 4, Marina Tradicional.

Data i hora: Dimecres, 12 de Novembre de 2008 a les 17:00 hores.

Més informació


   

21 de Juny al 7 de Setembre 2008

MESTRES DEL MODELISME NAVAL

Fotografies de l'àpat de benvinguda amb les modelistes.

La inauguració.

Visita virtual : Vista Panoràmica.

Les fotografies oficials.

Relació d'expositors.

Clausura de l'exposició.

 

Organitzat per la nostra Associació i amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i altres entitats de gran rellevància, es presenta l'exposició de modelisme naval estàtic denominada "Mestres del Modelisme Naval".

Aquesta exposició servirà per a mostrar les obres dels grans mestres modelistes navals, que per la seva reputació en són mereixedors. Es configura a nivell internacional, no descurant, per descomptat, la participació nacional, arribant obres de França, Bèlgica, Itàlia, Sant Sebastià, Bilbao, Barcelona, Madrid, Alacant, Lloret, Sant Andreu, Sabadell,... Les Associacions que participen a la mostra són:

*Associació d'amics del Museu Marítim - AAMMB
*Association des Amis du Musée national de la Marine - AAMM
*Archéologie & Modélisme d'arsenal - AMARSENAL
*Asociación Vizcaína de Modelismo Naval Estático - A.V.M.E.
*Club Nàutic de Lloret de Mar.Secció de Modelisme Naval - C.N.LL.M.
*Sociedad Oceanográfica de Guipúzcoa
*Associació de Modelistes de Sant Andreu - AMSA
*Agrupació de Modelistes Aeronavals de Sabadell - AMAS

Es desenvoluparà a l'incomparable marc de les Drassanes Reials de Barcelona, edifici d'estil gòtic civil dels segles XIII-XIV i concretament en la Sala de les Naus de la Generalitat, entre el 20 de Juny i el 7 de Setembre, realitzant-se una preinauguració el dia 14 de Juny per a homenatjar als modelistes expositors, fent-se la inauguració oficial el 20 del mateix mes.

La relació oficial de participants es pot veure aquí, llevat d'error o omissió i pot estar subjecta a canvis d'última hora, a causa de la gran complexitat de la seva organització.

Si teniu oportunitat de visitar-la, no deixeu de fer-ho perquè mereixerà la pena.

 

 

3 al 11 de Novembre 2007

SALÓN NÁUTICO INTERNACIONAL 2007

El Saló Nàutic Internacional de la Fira de Barcelona i la nostra Associació, han arribat a un acord per a la celebració d'una exposició de modelisme naval estàtic i modelisme naval navegable, que s'efectuarà en els espais designats pel saló Nàutic, en el recinte Gran Via, a L'Hospitalet de Llobregat, sota el títol de.

 

Modelismo Naval

El Salón Náutico en miniatura

 

 

La nostra Associació, participa en aquesta exposició aportant tots els models necessaris per a les vitrines disponibles, així com els models navegables per *RC, ja que també disposarem d'un plànol d'aigua per a fer exibicions amb aquest tipus de models. I per descomptat aportarem els recursos humans necessaris per a transport, recepció, custòdia, col·locació i desmuntatge dels models, així com presència de socis per a atenció al públic i demostracions en el plànol d'aigua de navegables.

L'exposició de models estàtics, que se situarà en la passarel·la del pavelló nombre 6, consta de 46 rèpliques d'embarcacions de diferents èpoques mostrant l'evolució de diversos mitjans de navegació. Exposició integrada per reproduccions realitzades per mestres del modelisme naval i embarcacions construïdes per afeccionats, en la qual vam contar també amb la participació de les associacions amigues: “"Associació de Modelistes de Sant Andreu" i "Club Nàutic de Lloret de Mar" i en la part d'exhibició de navegables ràdio-control, amb "l'Agrupació Artística Modelistes Aeronavals de Sabadell" i "l' Associació de Modelistes de Sant Andreu" , els primers dels quals amb una exhibició de submergibles sensacional. El plànol d'aigua per a aquests models RC estarà situat en el pavelló nombre 2.

El calendari i horari de exhibicions de modelisme navegable radio-control queda així:

Dissabte 3: De 12,30 fins les 14,00 i de les 16,00 a les 17,30
Diumenge 4: De les 12,30 a les 14,00 i de les 16,00 a les 17,30
De dilluns 5 a divendres 9: De les 12,30 a les 14,00 i de les 16,00 a les 17,30
Dissabte 10: De les 12,30 a les 14,00 i de les 16,00 a les 17,30
Diumenge 11: En principi no és segur que es faci. S'haurà de confirmar.

Cal indicar que els submarins només es veuran els dissabtes i diumenges.

A més, la nostra Associació estarà present en el Stand de la Generalitat de Catalunya al Pavelló nombre 1, amb una mostra de modelisme "en viu" i també hi serem al Stand del Museu Marítim de Barcelona a nivell Institucional al pavelló nombre 2.

TOTES LES FOTOS DE L'EXPOSICIÓ

ELS MODELS NAVEGABLES

FOTOS INTERESANTS

Veure nota de premsa

 

24 de Setembre de 2007

La Mercè: Jornada portes obertes

Foto: Carlos Poveda  

Amb motiu de la jornada de portes obertes en el Museu Marítim de Barcelona, degut a les festes de La Mercè, la nostra Associació va preparar una petita exposició de models realitzats pels nostres consocis, per a donar suport en aquesta jornada al Museu i complimentar als molts visitants que allí van acudir.

L'exposició realitzada en el propi taller de l'Associació, va tenir un rotund èxit de públic, degut als bonics vaixells presentats que, sense ser molts, anaven des de modestes barques de pesca fetes amb un mestratge impressionant, fins al magnífic navili de guerra suec de 64 canons, del segle XVII, i que duu més de 600 estatuetes tallades i que tots coneixem…

Però l'èxit, realment, es va aconseguir gràcies a tots els socis que van estar allí realitzant labors de divulgació de la nostra Associació, que com sempre van brillar per la seva simpatia.

Foto: Carlos Poveda Foto: Carlos Poveda

Reportatge fotogràfic

 

2 y 3 de Junio/07

V REGATA FORUM DE BARCOS DE ÉPOCA Y VELA LATINA

Organizado por el Museu Marítim y el Real Club Marítim de Barcelona, se celebraron actividades paralelas en una carpa instalada en el Moll de la Fusta, con la finalidad de ubicar a las asociaciones que teníamos algo que ofrecer, para tal evento, en el cual nuestra asociación ofreció su mejor producto, que es su potencial en Maestros para desarrollar con una calidad importante nuestras maquetas estáticas y RC, así como información histórica de las mismas, en un ambiente de amigos compartiendo la misma afición.


Se tuvo contactos con todas las asociaciones asistentes, intercambiando inquietudes y afición, así como nuestras direcciones de correo electrónico, para ampliar en lo posible los contactos, teniendo una gran relevancia en estas labores nuestro amigo Washington.


Se podría resumir en un evento con poco público, pero con un ambiente muy
bueno; como anécdota, se cantaron habaneras en un coro improvisado por miembros de algunas asociaciones participantes y, como no, con nuestro apreciado Raúl.

A todas las asociaciones asistentes se les invitó al encuentro de amigos del Museo del día 12 de Junio; también se hicieron nuevos socios, lo cual siempre es gratificante.Los participantes de la regata nos han comentado que el primer día se disfrutó mucho a pesar de la rotura del mástil en alguna embarcación debido al fuerte viento, que en su segundo día brilló por su ausencia, lo que convirtió la regata en un paseo muy lento, pero siempre en el marco incomparable de este tipo de embarcaciones.

 

 

LES DRASSANES A L'ILLA

Rumb a L'illa

Desde el 9 de enero hasta el 10 de febrero en L'illa Diagonal

Con gran éxito de organización, de asistencia de público y de captación de socios se ha realizada esta exposición, que ha sido posible gracias a la colaboración entre la A.A.M.M.B. y L'illa Diagonal, con el soporte del Museo Marítimo de Barcelona y que ha llamado la atención, tanto dentro del mundo del modelismo naval por el alto nivel expuesto, como en el resto de la sociedad, por la gran cantidad de obras expuestas y la belleza de las mismas. El haber asociado los conceptos que simbolizan los barcos, el mar, el Museo Marítimo de Barcelona, las "Drassanes" y el nombre "L'illa" del Centro Comercial a proporcionado un mensaje atractivo, evocador, fuerte y coherente.

L'illa ha puesto mucho interés en esta muestra, dotándola de unas vitrinas que daban total seguridad a los expositores, así como una buena iluminación cenital que aseguraba una visión perfecta de los modelos. Asimismo las vitrinas han estado muy bien distribuidas en las dos plantas de que constaba la exposición, segun podéis observar en la siguiente foto.

La exposición ha sido muy bien aceptada por los cliente de L'illa constituyendo un lugar de entretenimiento y difusión cultural durante cinco semanas. Hemos visto que siempre ha habido mucha afluencia de público en la exposición, en la que la gente se paraba ante las vitrinas con expresiones de asombro y felicidad, interesándose mucho por todo lo expuesto y siendo magníficamente atendidas todas sus dudas por los asociados, que permanentemente hacían turnos de guardia para la atención al público y se desvivían por hacerlo bien, con una presencia de atención informativa de 350 horas

"...esta exposición va a significar un antes y un después para el modelismo naval en Barcelona...". Esta frase nos la dedica Joaquín Yarza Urquiza en un reportaje publicado en su magnífica página modelismonaval.com, que la verdad es que merece la pena leerlo y verlo; para ello picar en el elace.

Es de destacar también, la aparición en diversos medios de comunicación como
“Que fem” de La Vanguardia, “Avui sortim” del Avui, Setmanari “Línia Barcelona”, Quinzenal “Zona alta Barcelona”, Agenda de L’illa: “L’illa Mag”, Revista “Más Navíos”, programa TVB, etc.

Tenemos las fotos oficiales de la exposición.

Tambien tenemos la lista de modelos expuestos.

 

   

LA GRANDE ARMADA,,,,,,,Saint Malo, verano 2006

Del 17 de Junio al 27 de Agosto

Exponen Amadeu Bosch, Isidre Oliveras y Lluis Rovira

 

 

PALOP DE LA MARINA

Els nostres associats Antoni Barata, Francesc Ribas, Francesc Asensi ... Varen obtenir medalles d’or en diverses modalitats.

...

CONCURSOS
   

2007

CONCURS DE DIBUIX INFANTIL

EL MAR I EL NADAL.

Aquest concurs, del qual enguany arribem a la tercera edició, s'adreça als nens de fins a 12 anys que siguin fills, nebots o nets del col·lectiu de treballadors del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, i dels membres de l'Associació d'Amics del Museu Marítim de Barcelona, tal com consta a les bases del concurs.

Els dibuixos guanyadors seran triats per confeccionar dues felicitacions de Nadal, que es lliuraran al col·lectiu de treballadors del Consorci i als membres de l'Associació.

Els premis es lliuraran el dia 18 de desembre de 2007, a les 19:30 h, al Museu Marítim de Barcelona amb motiu de la celebració de la Festa de Nadal organitzada per l'Associació d'Amics del Museu.

BASES DEL CONCURS

 

Del 1 al 16 de Desembre 2007

Primer Concurs de Modelisme Naval Villa de Laredo

Amonaval (Associació de Modelisme Naval de Laredo) ha convocat el Primer Concurs de Modelisme Naval Villa de Laredo

L'exposició va començar el 1 de desembre en el saló d'actes de l'IES Bernardino de Escalante d'aquesta localitat, romanent oberta al públic fins al dia 19 de desembre.

Aquest concurs, va contar amb participants de tot el territori nacional, i la col·laboració del Exmo. Ayto de Laredo, ACELAR (Associació de Comerciants de Laredo), Casa Occre de Modelisme i la revista del ram Más Navíos.

El jurat va estar compost per importants personalitats dins del modelisme naval: D. Isidre Oliveras Parera, D. Vladimir Herrero Tarruella, D. Juan García Pizarro, D. Fernando Pérez Llastra i D. Antonio Alcaraz Betoret; tots de gran reputació i alguns molt propers a nosaltres.

El concurs va estar obert a tots els modelistes del país. Diversos membres de la nostra associació van obtenir importants premis en diferents categories, que a continuació es detallen.

A1
Medalla d'or: D. Luis Laina amb el model Glorioso
Medalla de plata: D. Vicente Zagaleta amb el model Banford
Medalla de bronze: D. Francesc Ribas amb el model Endurance
A2
Medalla d'or: D. Felipe Falcó amb el model Falucho
Medalla de plata: D. Antoni Grau amb el model Galera Real
Medalla de bronze: D. Crispin Mola amb el model la Candelaria
A3
Medalla d'or: D. Felipe Falcó amb el model Santa Lucía
Medalla de plata: D. Francesc Ribas amb el model Ballenera
Medalla de bronze: D. Manolo Masegoso amb el model Catamaràán
A4
Medalla d'or: D. Antoni Barata amb el model Grisu
Medalla de plata: D. Carlos Ortega amb el model Ballenera
Medalla de bronze: D. Roberto Ruiz amb el model San José
A5
Medalla d'or: D. José Oliva amb el model Dédalo
Medalla de plata: D. Mariano Urrezti amb el model Takao
Medalla de bronze: D. Antonio Gómez amb el model F101
A6
Medalla d'or: D. Roberto Ruiz amb el model Cabo Machichaco
Medalla de plata: D. Juan *Palmer amb el model France
Medalla de bronze: D. Enrique Ruiz amb el model Río Miera
A7 modalitat Junior
Medalla d'or: D. Javier Alonso amb el model Zarkof
Premi especial per a un dels models que no entraven
en cap de les categories de les bases del concurs: D. José María Perona amb el model del Skiff Stanpeli.

 

 

Pàgina optimitzada per a ser visualitzada amb resolució 1024 x 768

Webmaster: Carlos Poveda