MODELISME ESTÀTIC

El modelisme estàtic és el que reprodueix un model de vaixell o part d'aquest, pertanyent a diferents èpoques, emprant diferents materials. Són models exposats per a la seva contemplació, i incapaços de ser llançats a l'aigua per a navegar.

Els models poden ser realitzats a partir d'un kit (capsa de muntatge) o construïts amb plànols originals, de vena en establiments dedicats al modelisme naval, podent ser més o menys fiables. En cas de fer-los amb plànols originals es requereix fer un profund estudi del plànol i del model.

 

MODELISME NAVEGABLE

El modelisme dinàmic o navegable és el que tots els models poden navegar, siguin amb motor elèctric, tèrmic o velers moderns o clàssics, per qualsevol sistema de control per a la seva navegació.

La seva construcció es pot fer de un kit (capsa de muntatge) o amb plànols originals, adquirits en establiments dedicats al modelisme naval. Convé fer un estudi profund dels plànols i el model, utilitzant els materials més adients per a la seva construcció, ja que han d'estar en contacte amb l'aigua.

 

RESTAURACIÓ

En l'actualitat el nostre taller es troba restaurant un ex-vot del bergantí-goleta San Silvestre, pertanyent al museu Maricel de la població de Sitges.


La restauració s'està realitzant sota la direcció de Raül Pérez, amb la col·laboració de Jordi Vallés, Pere Calor i Carles Pagador


El model va arribar a finals del mes de Maig de 2006, en una forma lamentable:

En Desembre, encara sense finalitzar els treballs de restauració, ja es veia d'aquesta forma:

A finals d'Abril, ja s'estaven acabant els treballs del casc i s'estava arborant.

Al juny 2007 es va finalitzar aquest fabulós treball realitzat desinteressadament per tot l'equip de Raúl i, des d'aquesta pàgina, a manca d'altres reconeixements, volem felicitar a tots ells. Enhorabona amics!!!!!!!

Fes clic a la imatge per a veure'l ampliat

 

 

MESTRES ARTESANS

Nou membres de la nostra associació, alguns d'ells fundadors de la mateixa i amb una dilatada i reconeguda experiència en el modelisme, han estat distingits per la Generalitat de Catalunya amb el guardó "Mestre Artesà en Modelisme Naval".

MANEL JABAL I FERNANDEZ

 

Tota una vida dedicada al modelisme naval, compatibilitzant-la amb els seus innombrables viatges arreu de tota España degut a la seva professió, la qual cosa li ha permès tenir una visió molt clara del conjunt a l'hora de realitzar las seves maquetes. Destaca la famosa Coca de Mataró del segle XV, que en les fotografies veiem en "enramada" i folrada. També destaca la seva reproducció a escala del submarí Nautilus, que és el tema central de la obra literària de Juli Verne, "20.000 llegües de viatge submarí", que ha donat per als fons del Museu.

ISIDRE OLIVERAS I PARERA

 

Porta quaranta anys dedicat a la seva gran afició: el modelisme naval.
Per a la realització d'aquesta, va aplicar els seus estudis de aparellador d'obres, topografia i electrònica, així com les diferents professions que va realitzar.
És col·laborador del Museu Marítim, el consorci El Far, la Liga Naval, ...
Sense descartar cap tipus d'embarcació, s'ha especialitzat en embarcacions mediterrànies i grans galions.
També destaca per la seva empenta investigadora, que l'ha portat a ser un expert en construcció naval del segle XVIII.

LLUIS ROVIRA I CARBONELL

 

Tinc 76 anys i sóc modelista des de la meva joventut, des de que tenia 14 ó 15 anys i feia models navegables. Després vaig estar aturat durant uns anys.
Vaig tornar a fer modelisme en 1970.
He construït uns quaranta models diversos, diferents models con R.C. i vela de diferents èpoques. Tinc una col·lecció de 16 models de vela llatina, tots diferents.
He exposat a França, Alemanya i diverses exposicions en Espanya; actualment tinc 16 models en dipòsit exposats en el Museu Marítim de Barcelona.

ANTONI GRAU I PARIENTES

 

Nascut fa 78 anys al Port de la Selva, fill de pescadors, es va dedicar professionalment, en dues èpoques diferents de la seva vida, a la orfebreria i a la pesca. El primer vaixell que va construir no va ser una maqueta, sinó un vaixell de pesca de debò, de 12 metres d'eslora.
Una vegada ja jubilat es va dedicar al maquetisme i donats els seus coneixements professionals s'ha convertit en un prestigiós modelista, destacant principalment per les seves fines talles de reduïdes dimensions, fetes amb fusta de boix i que profusament es contemplen en els seus models. En aquest aspecte s'ha de destacar el seu model Wasa amb més de 600 d'elles.
Actualment, a més de dedicar-se als seus models, imparteix classes de talla i soldadura amb plata en la nostra associació.

ANTONI CASALS I DE NADAL

 

Barcelona, Barcelonès. Amb 68 anys, des dels 17 que es dedica a l'ofici de modelista naval. Ha estat membre de l'Asociación de Miniaturistas Navales de España, membre fundador de la Asociación de Modelismo Naval del FAD, membre fundador de l'Associació d'Amics del Museu, Marítim de Barcelona i membre de la junta directiva. Ha col·laborat també en la revista especialitzada Sirga i en la confecció de temaris per a diferents cursos i seminaris que ha organitzat l'associació.

RAÚL PÉREZ I CORONAS

 

Amb 75 anys d'edat, té un experiència de 38 en el món del modelisme naval. Ha organitzat diversos seminaris sobre construcció naval i modelisme, alhora que també ha estat soci fundador de l'Associació d'Amics del Museu Marítim de Barcelona i col·laborador habitual en diferents revistes del sector. Destacar la seva aportació en l'estudi i recuperació de material agrícola i la seva diversitat en la producció de modelisme.

 

MANUEL LÓPEZ SÁNCHEZ

 

Vaig néixer el 1940. Amb 31 anys vaig començar amb el modelisme naval. Mica en mica he anat desenvolupant un conjunt de tècniques que m'han permès anar perfeccionant els meus models. Les meves prioritats són: màxima fidelitat respecte als models originals i màxima qualitat constructiva –des dels materials fins als processos constructius–. La major part dels meus treballs, es fan a escala 1/48 ja que, després d'un procés d'anàlisi, he arribat a la conclusió que és una escala que permet apreciar els detalls amb gran claredat. Crec, profundament, que una cerca exhaustiva ens permet reviure i dinamitzar la tradició naval de segles passats. Més de quaranta anys dedicats a l'estudi del modelisme naval, m'han permès tenir presència a esdeveniments culturals, Mostres, Exposicions, etc...

Josep Marín Hernández

El president de la Generalitat de   Catalunya, Artur Mas, acompanyat del conceller d’Empresa i Ocupació ha lliurat el diploma de Mestre Artesa de 2014 al nostre cumpany Sr.Josep Marín Hernandez. Modelista naval de Sant Cugat del Valles. Pel seu ampli coneixement de les construccions nautiques a escala, amb reproduccions fidedignas i innovacións tecnològiques aplicades a la navegacio dels seus models.

 

PROVEEDORS
   
VITRINES

 

Plastra (metacrilato)
D. Enrique Trallero
Francisco Moragas, 68
08907 HOSPITALET DE LLOBREGAT
933 376 058
Intent de Diseny
D. Artur Llorens
Llorens i Barba, 29
08028 BARCELONA
934 564 832
Vitri Model
D. Esteban Macià
Tres Torres, 69
08189 GALLECS
935 706 785
   
BOTIGUES DE MODELISMO

 

Orient Express
Gran de San Andreu, 12
933 113 005
Als socis de l'A.A.M.M.B. ens fan un descompte del 15%

Palau
Balmes, 72
933 173 678
www.palauhobby.net
Servicio Estación
Valencia, 503
932 326 760
Rocafort Modelisme
Gran Via, 436
934 248 202
Hobby Models
Galileo, 93
933 391 594


   
LLIBRERIES

 

Força 6 Nàutica
Balmes, 69
08007 BARCELONA
Tel. 932 540 134
f6@f6web.com
Librería Nàutica
Fustería, 12
08002 BARCELONA
Tel. 933 150 504
info@librerianautica.com
Librería Nàutica Robinson
Bàrbara de Braganza, 9
28004 MADRID
Tel. 913 199 255
robinson@nauticarobinson.com
Librería de Nàutica
Aragón, 28 07006 PALMA DE MALLORCA
Tel. 971 460 001
info@libreriadenautica.com
Librería Cal Matías
Sant Pere, 45
43004 TARRAGONA
Tel. 977 211 363
librerianautica@calmatias.com
   
FABRICANTS DE KITS

 

DISET, S.A. (Constructo)
Calle C, nº 3, Sector B Zona Franca
08040 BARCELONA
Tel. 933 367 462
info@diset.com
Artesanía Latina
Barrio Las Arenas, s/nº
39593 LAMADRID (Cantabria)
Tel. 902 100 769
artesanialatina@artesanialatina.net
Ocio Creativo (OCCRE)
technic@occre.com
   
MATERIALS

 

Comercial de maderas Clyar (abans Carreras)
Polígono industrial Can Magarola
Es una nave baja que está entre Carglass y CPQ
C/Facundo Bacardí, 13
08100 MOLLET DEL VALLES
T. 93 593 06 56 y 93.593.3690
Observacions: Tallen els taulons en trossos però no longitudinalment.
Fornimoda, S.L.
C/. del Camp, 9
08021 Barcelona
Tel. 934 235 614
Agulles de llautó, ferro, acer, acer inoxidable, armelles, etc. En diferents mesures.
 
EINES

 


Del Valle
c/Bailén, 58 (a l'alçada de Diputació) - Barcelona
Tota mena de petites eines de precisió.

Gasulla
c/Conde Borrell, 122 - Barcelona
Tota mena de petites eines de precisió.

Ferretería CAMPS
Gran de Gràcia, 73 - 08012-Barcelona. Tf.932170100-932170104-932170150
Tota mena de eines i materials. Descompte del 15% en els productes que no estiguin d'oferta, a tots els socis, presentant el carnet.

 

Pàgina optimitzada per a ser visualitzada amb resolució 1024 x 768

Webmaster: Carlos Poveda